Expositie 2011 NAHderbij 2

Een grote omschakeling

Wanneer iemand hersenletsel heeft opgelopen kan dit grote gevolgen hebben. Van het ene op het andere moment verandert een gezond leven in een leven met beperkingen. Bepaalde zaken lukken niet meer of maar moeizaam. Wanneer je hersenletsel oploopt ben je vaak afhankelijker van de hulp van anderen. Zo’n grote omschakeling is niet altijd gemakkelijk te accepteren. Ook voor de omgeving kan de verandering ingrijpend zijn.
Mensen met NAH moeten opnieuw keuzes maken bij het inrichten van hun leven. Op het atelier worden nieuwe uitdagingen, met beide handen gegrepen! Het resultaat is deze tweede expositie van Buiten zorgatelier.
Door uw bezoek aan de expositie krijgen de makers erkenning voor hun werk. De makers hebben zelf bepaald of hun werkstukken wel of niet te koop worden aangeboden.

Het kunstwerk van Cees op deze uitnodiging, symboliseert de omschakeling van het opnieuw moeten maken van keuzes. Maar het symboliseert ook ‘nieuwe kansen’. Cees schreef het gedicht ‘de boom’ bij zijn kunstwerk.

Een boom

Als een boom
Stevig geworteld in de grond
Als een boom
Fier en veerkrachtig
Als een boom
Groeien naar het licht

Als een boom
Getroffen door de bliksem
Als een boom
Ontdaan van zijn top
Als een boom
Verder bouwen op zijn takken
Als een boom
Groeien naar het licht

Een boom

C.W.