Verslag van een eerste dag op Buiten

Een 1e dag op Buiten.


Eerste dag op ‘‘Buiten’’, het was een vermoeide dag, ik was blij dat ik naar huis kon. De indrukken die ik er op doe zijn niet niks, geconfronteerd worden met mensen die in zekere zin dezelfde ‘‘afwijkingen’’ of ‘‘ziekte’’ hebben. Niet met iedereen is direct contact te maken dat maakt daarmee meteen het grote verschil met een normaal atelier.

Jeanny- mijn vrouw- heeft me weggebracht we werden héél fijn ontvangen, koffie drinken en toen afscheid nemen. 1½ jaar heeft ze me iedere dag bijgestaan en dan nu één dag voor haar zelf. Het was net alsof je je kind voor de eerste keer op de kleuterschool aflevert. Natuurlijk ben je de eerste dag een vreemdeling maar gaandeweg veranderde dat. Je bent met gelijkgestemde, dat helpt. Ik had besloten wat met mozaïek te doen, iets nieuws is toch een uitdaging.


Na een kleine rondleiding ben ik wat boeken door gaan lezen om een onderwerp te kiezen. Gezamenlijk hebben we de lunch gebruikt, ondertussen denkend aan het thuisfront….. zou Sam al uitgelaten zijn??? Een van de mensen had eieren gebakken. Na de lunch wordt er gerust voor diegene die daar behoefte aan heeft. Na even op de bank wat gelezen te hebben ben ik wat materialen gaan verzamelen. Het onderwerp moest eerst uitvergroot worden, dus meten en tekenen. De concentratie is erg vermoeiend!!!

Tegen 15.00 uur gezamenlijke pauze- koffie, thee of fris naar believen. Daarna nog wat tekenen, 15.45 uur opruimen en dan wachten op de taxi… busje komt zo.

En dan naar huis……het was een rare dag!!!!!!